## **APPENDIX A**

## 4-DAY WORK WEEK - RECOMMENDED SCHEDULE OPTIONS SUMMER 2015

Traditional Work Day Hours	Traditional Work Week Paid Hours	4-Day Work Day Paid Hours	4-Day Work Week Hours with ½ Hour Lunch	Starting & Stopping Time with Two 15- Minute Breaks and ½ Hour Lunch	4-Day Work Week Hours with One Hour Lunch	Starting & Stopping Time with Two 15- Minute Breaks and One Hour Lunch
6	30 (30 hr)	7.5 (7 hr 30 min)	8 (8 hr)	7:00 am to 3:00 pm 7:30 am to 3:30 pm 8:00 am to 4:00 pm 8:30 am to 4:30 pm	8.5 (8 hr 30 min)	7:00 am to 3:30 pm 7:30 am to 4:00 pm 8:00 am to 4:30 pm 8:30 am to 5:00 pm
6.5	32.5 (32 hr 30 min)	8.125 (8 hr 7 min)	8.625 (8 hr 37 min)	6:30 am to 3:07 pm 7:00 am to 3:37 pm 7:30 am to 4:07 pm 8:00 am to 4:37 pm 8:30 am to 5:07 pm	9.125 (9 hr 7 min)	*6:30 am to 3:37 pm 7:00 am to 4:07 pm 7:30 am to 4:37 pm 8:00 am to 5:07 pm 8:30 am to 5:37 pm
7	35 (35 hr)	8.75 (8 hr 45 min)	9.25 (9 hr 15 min)	6:30 am to 3:45 pm 7:00 am to 4:15 pm 7:30 am to 4:45 pm 8:00 am to 5:15 pm 8:30 am to 5:45 pm	9.75 (9 hr 45 min)	*6:30 am to 4:15 pm 7:00 am to 4:45 pm 7:30 am to 5:15 pm 8:00 am to 5:45 pm 8:30 am to 6:15 pm
7.5	37.5 (37 hr 30 min)	9.375 (9 hr 22 min)	9.875 (9 hr 52 min)	6:30 am to 4:22 pm 7:00 am to 4:52 pm 7:30 am to 5:22 pm 8:00 am to 5:52 pm 8:30 am to 6:22 pm	10.375 (10 hr 22 min)	*6:30 am to 4:52 pm 7:00 am to 5:22 pm 7:30 am to 5:52 pm 8:00 am to 6:22 pm
8	40 (40 hr)	10 (10 hr)	10.5 (10 hr 30 min)	6:30 am to 5:00 pm 7:00 am to 5:30 pm 7:30 am to 6:00 pm	11 (11 hr)	*6:30 am to 5:30 pm 7:00 am to 6:00 pm 7:30 am to 6:30 pm

## **APPENDIX A**

## 4-DAY WORK WEEK - RECOMMENDED SCHEDULE OPTIONS SUMMER 2015

Traditional Work Day Hours Instructional*	Traditional Work Week Paid Hours <i>Instructional</i>	4-Day Work Day Paid Hours Instructional	4-Day Work Week hours with ½ Hour Lunch Instructional	Starting & Stopping Time and ½ Hour Lunch Instructional	4-Day Work Week Hours with One Hour Lunch <i>Instructional</i>	Starting & Stopping Time with One Hour Lunch Instructional
*Instructional	35 work hours	8.75 work hours	Included in Paid	6:30 am to 3:52 pm	9.75	*6:30 am to 4:15 pm
7.5		(8 hrs 45 min)	Hours	7:00 am to 4:22 pm	(9 hrs 45 min)	7:00 am to 4:45 pm
7 work hours	2.5 paid lunch	.625 min lunch		7:30 am to 4:52 pm	(37 min	7:30 am to 5:15 pm
½ hr paid lunch		(37 min)		8:00 am to 5:22 pm	included in paid	8:00 am to 5:45 pm
	Total 37.5 hrs	Total 9.375		8:30 am to 5:52 pm	hours, 23 min	8:30 am to 6:15 pm
		(9 hrs 22 min)			unpaid)	

In compliance with the Broward Teachers Union and School Board of Broward County Teacher Contract, Article Five: Conditions of Employment, Section E states that "the employee's workday shall be seven and one-half (7 1/2) consecutive hours, including the lunch period". Calculations are based on a seven hour work day with a 30 minute paid lunch.

<sup>\*</sup>Based upon the operational needs of each department, the start time of an employee can be as early as 6:30 am.